Ilmanvaihtotarvikkeet

OLO Kiinteistötarvikeverkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman tarvikkeita kotisi, mökkisi ja työpaikkasi ilmastoinnin päivitykseen ja huoltoon. Tarjoamme kattavan valikoiman ilmanvaihtotarvikkeita, joka kattaa muun muassa laajan ilmansuodattimien kokoelman. Ilmanvaihtotarvikkeet nyt meiltä kilpailukykyisin hinnoin ja nopealla toimituksella!

Oikein toimivat suodattimet takaavat raikkaan sisäilman!

Säännöllinen huolto ja suodattimien vaihto varmistavat ilmanvaihdon oikean toiminnan
Ilmanvaihtojärjestelmän sydän on lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite. Se voidaan sijoittaa esim. pesuhuoneeseen, WC-tilaan, eteiseen, erilliseen talotekniikkakomeroon tai vaikka eteisen katon sisälle. Laitteen sijoituksessa on huomioitava huoltotilan tarve. Sivuille laitteet eivät vaadi vapaata tilaa, mutta suodattimien vaihdon vaatima tila koneen edessä on yleensä sama kuin koneen syvyys.

Suodattimet on syytä yleensä vaihtaa kahdesti vuodessa. Suodattimien vaihtoväliin vaikuttaa ulkoilman likaisuus. Siksi uudella asuinalueella, jossa on keskeneräisiä rakennustyömaita, teitä tai pihoja, huoltoväli voi olla lyhyempikin.

Ilmanvaihtokoneeseen ei saa vaihtaa minkälaisia suodattimia tahansa. On tärkeää, että uudet suodattimet vastaavat alkuperäisiä paitsi suodatusluokaltaan, myös mitoiltaan ja painehäviöltään. Mikäli uusi suodatin on ominaisuuksiltaan erilainen, se vaikuttaa ilmanvaihdon ilmamääriin. Muutokset voivat kasvattaa asunnon alipainetta tai pahimmassa tapauksessa tehdä asunnosta ylipaineisen. Ylipaine voi työntää talvella huoneilman kosteutta rakenteisiin ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Suodatinpaketissa on aina kaikki yhteen vaihtokertaan tarvittavat suodattimet.

Korkean hyötysuhteen ilmanvaihtolaitteiden lämmön talteenottokennot ovat suuria, joten niiden käsittely vaatii reilusti tilaa niin kennolle kuin huoltajallekin. Metallinen lämmöntalteenottokenno voidaan pestä lämpimällä vedellä ja käsiastianpesuaineella. Yleensä parin vuoden välein tehty pesu riittää.

Valikoimastamme myös muut kiinteistöllesi elintärkeät ilmanvaihtotarvikkeet!

Tarvitseeko ilmanvaihtojärjestelmäsi päivitystä? Suodattimien lisäksi OLO Kiinteistöstarvikekauppa tarjoaa ilmanvaihtotarvikkeita laajasti koko ilmanvaihtojärjestelmääsi. Muun muassa ilmanvaihtokanavan äänenvaimentimet ja kesäkennot löytyvät jatkuvasti päivittyvästä valikoimastamme.